Капитанът на товарния плавателен съд не отговорил на искането за

...
 Капитанът на товарния плавателен съд не отговорил на искането за
Коментари Харесай

Обстрелян от руснаците кораб плава край Бургас

 Капитанът на товарния кораб не дал отговор на настояването за прекъсване за инспекция за неразрешени артикули

Руски боен транспортен съд през днешния ден е разкрил сигнален огън по плаващ под флага на Палау транспортен съд за сухи товари в Черно море, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция, като се позоваха на съветското министерство на защитата.

Корабът траял към пристанище в Украйна, откакто Русия направила ревизия, добави съветското ведомство.

" На 13 август към 06:40 ч. московско време патрулният транспортен съд на Черноморския флот " Василий Биков ", който прави надзор на корабоплаването, открива плаващия под флага на Палу сухотоварен транспортен съд " Сукра Окан ", който се насочва към украинското пристанище Измаил в югозападната част на Черно море. Капитанът на сухотоварния транспортен съд не дал отговор на настояването за прекъсване на плавателния съд за инспекция за транспорт на неразрешени артикули. Руският боен транспортен съд е създал предупредителни изстрели от автоматизирано стрелково оръжие, с цел да спре наложително плавателния съд ", се споделя в изказване на министерството, представено от ТАСС.

Руските военни се качили на борда на кораба благодарение на хеликоптер Ка-29, осведоми БЛИЦ.

" След като инспекционната група завърши работата си на борда, корабът продължи пътя си към пристанището Измаил ", обявиха още от министерството на защитата.

Базите данни за мореплаване разказват " Сукру Окан " като плаващ под флага на Палау транспортен съд с тонаж 2155 тона, чието пристанище на домуване е Истанбул.

В момента корабът се намира край българския бряг.

В информацията не се загатва товара на кораба, както и дали има потърпевши на борда му.

Сега корабът плава около българското крайбрежие южно от Бургас, само че не е ясно къде тъкмо е бил спрян по пътя му от Босфора към Украйна.

След решението на Москва да се отдръпна от зърнената договорка, съветското министерство на защитата разгласи, че всички кораби, които плават в Черно море до украинските пристанища, ще се смятат за евентуални превозвачи на военни товари.

" Държавите, под флага на които плават такива кораби ", ще се смятат за забъркани в " украинския спор " на страната на Киев, споделиха от ведомството.

Министерството на защитата на Украйна на собствен ред съобщи, че също по този начин ще прегледа всички кораби, пътуващи в Черно море до съветски пристанища и пристанища в окупираните от Русия украински територии, пренасящи военни товари " с всички свързани опасности ".

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР